Jurion onderwijsrecht advocaten. advocaat basisschool, advocaat voortgezet onderwijs, onderwijsconsulent, onderwijsconsulenten Utrecht

Interim Onderwijsjurist

Binnen een hogeschool, universiteit of andere onderwijsinstelling is het onvermijdelijk dat er vroeg of laat geschillen ontstaan. Bijvoorbeeld met onderwijsvragers zoals scholieren, studenten of hun ouders, maar ook met de overheid of controlerende instanties. Goede juridische bijstand is hierbij noodzakelijk.

Ook voordat er geschillen optreden is juridische bijstand van groot belang. Een solide juridische basis zoals een goed opgesteld beleid en de juiste kwaliteitszorg werkt preventief en voorkomt onregelmatigheden. Als onderwijsorganisatie is het echter niet altijd mogelijk om goed op de hoogte te blijven van de jurisprudentie en de ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen binnen het onderwijs.

Een interim onderwijsjurist vult deze leegte op en ondersteunt uw organisatie in elk soort vraagstuk, van het opstellen van preventief beleid tot het ondersteunen in hoogoplopende geschillen.

Een interim onderwijsjurist ondersteunt met:

  • Het bijstaan van schoolbesturen in geschillen met instanties, onderwijsvragers of de medezeggenschapsraad (MR),
  • Het opstellen en toetsen van reglementen, gedragscodes, beleidsdocumenten (zoals toelatingsbeleid en fraudebeleid), statuten, algemene voorwaarden en andere juridische documenten,
  • Het ondersteunen bij het opstellen en ontbinden van contracten en overeenkomsten, zoals arbeidsovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten,
  • Het toepassen van veranderende wet- en regelgeving binnen het onderwijs, zoals de wet Passend Onderwijs, en het ondersteunen bij geschillen rondom deze regelingen,
  • Het begeleiden van management, werkgroepen en examencommissies bij specifieke uitdagingen binnen het onderwijsrecht.

Bij geschillen streven wij altijd naar een minnelijke oplossing. Dat betekent dat we buiten de rechtbank tot een oplossing proberen te komen. Dit is voor beide partijen de beste oplossing.

Samenwerken

Advocatenkantoor Jurion specialiseert zich uitsluitend in het onderwijsrecht. Onze medewerkers zijn lid van de Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO). Met Jurion als interim onderwijsjurist werkt u samen met dé experts in onderwijsrecht en aangrenzende juridische onderwerpen. Zo bent u verzekerd van een up-to-date juridisch kader en kunt u zich richten op wat het best is voor uw organisatie.

Meer weten over samenwerken met een interim jurist onderwijs van Jurion? Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons op werkdagen (tot 12:00) ook direct bereiken op 030 – 7630658.

Meer weten of kennismaken?

1 + 3 = ?