• tuin doelenhuis utrecht afbeelding van Jurion onderwijsrecht advocaten. advocaat basisschool, advocaat voortgezet onderwijs, onderwijsconsulent, onderwijsconsulenten

DHR. MR. W.D. (DIK) BERKHOUT

Advocaat onderwijsrecht

Mr. W.D. Berkhout (Dik) richtte in september 2013 Jurion op om rechtshulp te verlenen aan onderwijsvragers: leerlingen, ouders, deelnemers en studenten.

In de jaren daarvoor deed hij veel kennis op van het onderwijsrecht. Van 2005 tot 2014 was hij als jurist en beleidsmedewerker medezeggenschap, klachtrecht en passend onderwijs werkzaam bij OUDERS VAN WAARDE en van 2010 tot 2013 als jurist (onderwijsrecht) bij Judion.

Het onderwijsrecht en in het bijzonder de medezeggenschapsadvisering is een vakgebied waarin hij deskundig is en waarmee hij affiniteit heeft. Om medezeggenschapsraden zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen is het van belang dat Dik Berkhout ook advocaat is. Zo kan hij een (geleding van de MR) ook bij alle geschillen bijstaan.

Dik Berkhout richt zich op het adviseren en begeleiden van medezeggenschapsraden en onderwijsvragers in het passend onderwijs.

Lidmaatschappen:

  • Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO)

DHR. MR. J. (Joost) Paijmans

Jurist onderwijsrecht

mr. J. (Joost) Paijmans werkt sinds 2013 bij Jurion en ondersteunde tijdens zijn studie als kantoormedewerker de advocaten bij Jurion. Sinds het afronden van de masterspecialisatie Staats- en Bestuursrecht (RU) werkt hij als jurist (onderwijsrecht) bij Jurion.

Joost Paijmans houdt zich bezig met diverse vraagstukken op het gebied van het onderwijsrecht in brede zin, waarbij hij zich specialiseert in de toepassing van de Web en WHW. Daarnaast is Joost Paijmans verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg op kantoor.

Lidmaatschappen:

•Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO)
•Vereniging voor bestuursrecht (VAR)
•Staatsrechtkring
•Nederlandse Vereniging voor Wetgeving

Kom bij het team!

Werken bij Jurion?

Bekijk hier ons vacatureaanbod.