• Wetboek onderwijsrecht afbeelding van Jurion onderwijsrecht advocaten. advocaat basisschool, advocaat voortgezet onderwijs, onderwijsconsulent, onderwijsconsulenten

Stage lopen bij Jurion

Vacature

Jurion heeft elk semester twee stageplaatsen voor derdejaars HBO-rechtenstudenten om een meewerkstage te lopen. In overleg is in essentie elke startdatum mogelijk.

Ook als je een afstudeerstage zoekt, ben je bij Jurion van harte welkom.

Jurion

Jurion is een klein advocatenkantoor in het onderwijsrecht met hart voor de onderwijsvrager. Jurion is gespecialiseerd in medezeggenschapsrecht en de rechtspositie van de onderwijsvrager. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Utrecht. Jurion biedt sinds de oprichting gedreven studenten de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Stagetaken

Als stagiair(e) maak je deel uit van een enthousiast team. Bij Jurion sta je niet aan de zijlijn, maar ben je een belangrijk onderdeel van een klein en jong team. Je krijgt veel verantwoordelijkheid:

– je correspondeert -weliswaar onder begeleiding- zelfstandig met cliënten en organisaties;

– je bereidt processtukken voor verzending aan de rechtbank of het gerechtshof;

– je staat telefonisch (nieuwe) cliënten te woord;

– je voert jurisprudentieonderzoek uit;

– je ondersteunt juristen en advocaten bij de inhoudelijke behandeling van dossiers;

– biedt ondersteuning bij alle overige (ad hoc) werkzaamheden.

Kortom: je krijgt met alle aspecten van het juridische vak te maken. Het betreft een veelzijdige, maar serieuze meewerkstage.

Soort stage

Jurion zoekt een stagiair(e) voor vier of vijf dagen per week, gedurende vijf of tien maanden. Uiteraard is het mogelijk het aantal uren te bespreken en bijvoorbeeld over een langere periode een kleiner aantal uren per week inzetbaar te zijn.

Wat wordt er van je gevraagd?

Je hoeft niet op de hoogte te zijn van het onderwijsrecht of van de werkwijze op een advocatenkantoor. Beide leer je bij ons in de praktijk. Jurion verlangt een positieve, leergierige en zelfstandige houding. Je beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden en je toont eigen initiatief. Tevens is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.

We zijn op zoek naar een student met bovengemiddelde studieresultaten (minimaal een 7 gemiddeld) of een student met duidelijke affiniteit met het onderwijsrecht.

Procedure

Na een eerste beoordeling van jouw sollicitatie nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leggen wij je een korte casus voor met betrekking tot jouw opleiding. Dit doen wij om een goed beeld te krijgen van jouw opleiding en jouw beheersing van de Nederlandse taal. Na een positief gesprek bestaat de mogelijkheid dat Jurion jou vraagt om een dag mee te lopen op kantoor.

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 500 per maand (bij een stageweek van minimaal vier dagen).

Sollicitatie

Je kunt jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae en cijferlijst ter attentie van Tessa Beerta zenden naar beerta@jurion.nl.

Vermeld in ieder geval:

– Naam en plaats van de opleiding;

– Duur van de stage met begin- en einddatum;

– Motivering waarom je voor een juridische opleiding hebt gekozen.

Contact

Meer weten? Neem dan snel contact op met Tessa Beerta via beerta@jurion.nl. Meer informatie over het kantoor is te vinden op de website www.jurion.nl.

Vragen? Neem contact met ons op!